Wat is goedkoper: direct bij het hotel boeken of via Booking.com?

Deze vraag houdt vele hotelboekers bezig: is het nou goedkoper om direct op de website van een hotel te boeken of via partijen als Booking.com? Onze eigen ervaring is dat het kan verschillen. De ene keer is het hotel goedkoper, dan weer Booking.com. En soms is het gelijk.

Beschikbaarheid verschilt ook
Wat daarnaast ook zeker kan verschillen is de beschikbaarheid. Een hotel geeft een bepaald aantal kamers vrij aan Booking.com om in te kunnen boeken. Dat wil niet zeggen dat het hotel helemaal vol zit, als dat op Booking.com wel zo lijkt. En wat ook nog kan, is dat het hotel op hun eigen site geen kamers meer beschikbaar heeft, maar Booking.com wel nog. Onthoud dit dus, voordat je denkt dat jouw gewenste hotel helemaal uitverkocht is!

Onderzoek Consumentenbond
Een onderzoek van de Consumentenbond heeft uitgewezen dat kamers via het hotel zelf vaak goedkoper zijn dan via boekingssites als Booking.com. Het is niet altijd het geval, maar het onderzoek geeft wel aan dat het de moeite waard is om altijd even te kijken wat daar de prijzen zijn.

Conclusie
Wij adviseren om dan de uitgebreide zoekfilters van Booking eerst te gebruiken om te komen tot een aantal interessante hotels. Als je die vervolgens hebt bekeken en een keuze hebt gemaakt, dán nog even de prijs dubbelchecken op de website van het hotel zelf. Mocht die gelijk zijn, dan lekker bij Booking.com boeken, want daar kun je een Genius status opbouwen, waardoor je in de toekomst kortingen kunt krijgen op vele hotels die Booking.com aanbiedt. Daarnaast werkt het zoeken en boeken op Booking.com ook gewoon veel beter en sneller dan op de meeste hotelsites. En vaak is ook de kamerinformatie op Booking.com gedetailleerder dan op de hotelsite. Waarschijnlijk omdat men veel meer ‘bovenop’ de informatie op een belangrijk kanaal als Booking zit.

 

Hotels in Rotterdam zoeken
 
Comments

No comments yet.