Songfestival 2020 in Rotterdam: welk hotel moet je boeken?

Zoals we inmiddels allemaal wel weten zal het Songfestival 2020 in Rotterdam Ahoy van 11 t/m 16 mei worden georganiseerd. Bezoekers uit de hele wereld zullen hierop af komen. En die bezoekers komen in vele soorten en maten. Gevorderde Songfestival freaks, übergays en transgenders met baard, de toevallige toerist die dan in Rotterdam en natuurlijk internationale artiesten, organisatie- en juryleden. Rotterdam zal dan heel even het middelpunt van de wereld, of in ieder geval Europa, zijn.

Hotels tijdens het Songfestival

Al die bezoekers hebben natuurlijk een verblijf nodig tijdens hun bezoek aan Rotterdam. Met name hotels zijn dan populair. Sommigen zullen kiezen voor een appartement of een woning via bijvoorbeeld Airbnb. Om een geschikt hotel te vinden is met name locatie een belangrijk criterium. Je wilt als bezoeker van het Songfestival natuurlijk niet te ver reizen om Ahoy te bereiken. Wat dat betreft raden wij met name de hotels op de Kop van Zuid aan. Vanaf daar kan gemakkelijk de metro worden gepakt bij metrostation Wilhelminaplein om vervolgens in ongeveer 8 minuten bij station Zuidplein (tegenover Ahoy) uit te stappen. Vanaf daar is het dan nog circa 5 minuten lopen naar de hoofdingang van Ahoy.

Verder kun je nog denken aan het SS Rotterdam en Art Hotel Rotterdam. Lees bij die laatste wel eerst even de reviews op bijvoorbeeld Google en Zoover, want niet iedereen is daar superpositief over. Het Art Hotel is wel het hotel dat het dichtste bij Ahoy gelegen is. Het ligt 2 metrohaltes dichter bij station Zuidplein dan de hotels op de Kop van Zuid. Gek genoeg zijn er in Rotterdam Zuid verder überhaupt geen andere, geschikte hotels gevestigd.

Songfestival in het kort
Wat: Songfestival 2020
Waar: Ahoy Rotterdam
Wanneer: 11 t/m 16 mei 2020
Verwacht aantal bezoekers: 30.000

> Bekijk ook ons artikel over Alle hotels in Rotterdam