Room Mate hotel in Rotterdam

Goed nieuws! Er komt weer een nieuw hotel bij in Rotterdam. De Spaanse hotelketen Room Mate laat namelijk een nieuw hotel bouwen op de Kop van Zuid. Frappant genoeg precies tegenover het nhow hotel dat daar is gevestigd sinds maart 2014.

Het nieuwe Room Mate hotel Rotterdam zal worden gebouwd in én op het bestaande pakhuis gebouw genaamd Pakhuismeesteren. Het hotel zal gaan beschikken over 230 kamers en krijgt een 4-sterren classificatie. Onder het hotel zal ook een soort Spaanse markthal van 2500 vierkante meter, een ‘mercado’, komen waarin meerdere winkels en horeca in Spaanse stijl zich zullen vestigen.

room-mate-rotterdam

Room Mate hotel Rotterdam

 

Over Room Mate
De Room Mate keten heeft al een hotel in Amsterdam en ook in steden als New York, Miami, Istanbul, Barcelona, Florence en Madrid. Meerdere steden zullen de komende jaren volgen, dus Room Mate zit vol ambitie. De Spaanse hotelketen bestaat sinds 2001 en staat voor hotels met een trendy design, een uitstekende locatie in het centrum van de stad, altijd gratis Wi-Fi en ontbijt tot 12.00 uur. De doelgroep van de hotelketen bestaat uit gasten die op zoek zijn naar betaalbare luxe.

Room Mate hotel Rotterdam zal waarschijnlijk medio 2016 worden geopend.

[EDIT 25-8-2018: Room Mate Bruno is inmiddels geopend, 2 jaar later dan initieel gepland. Lees hier meer.]

Locatie:

 

Update 15-1-2016:

Er is met de bouw begonnen, zoals wij laatst zagen toen wij langs de locatie liepen waar het hotel wordt gebouwd. Een enorme hijskraan staat aan de kade, zodat deze de weg niet versperd en helpt bij het slopen van het pand en bouwen van het hotel.

room-mate-rotterdam

 
Comments

I am working for the city council of Rotterdam City-development and sustainability.

We are working opposite your new building at the Wilhelminakade in Rotterdam in the glass building.

Are we allowed to make photo’s on your roof and from our building to demonstrate the diversity of the Rotterdam rooftops?

It would be nice if we can get in contact.

Kind regards

Yvonne Metaal
sr. communication advisor
City development Rotterdam
y.metaal1@rotterdam.nl
Tel. 0031 6 41549036

You probably wanted to send this message to the Room Mate Hotel? Then we advise you to contact them.