Nog meer nieuwe hotels in Rotterdam

Het aantal hotels in Rotterdam blijft maar groeien, net zoals het aantal (inter)nationale bezoekers aan de stad. Tijd voor een update, want wij zien ook bijna door de (weinige) Rotterdamse bomen het bos niet meer….

Hier een korte opsomming van de ontwikkelingen op hotelgebied:

  • Allereerst is het Golden Tulip Hotel aan de voet van de Erasmusbrug van naam veranderd. Dit hotel stond jarenlang bekend als Tulip Inn, maar heet sinds 2015 Thon Hotel Rotterdam.
  • Op de Kop van Zuid waren al 2 hotels gevestigd, namelijk het zeer bekende Hotel New York en nhow hotel. Op dit moment wordt er tegenover nhow hotel een nieuwe hotel gebouwd, van de keten Room Mate.

  • In 2020 zullen 2 nieuwe torens gereed zijn op de Kop van Zuid, die Philadelphia en Havana zullen heten. In die torens zullen een restaurant, skybar ‘The Sax’ én hotel worden gevestigd. Dit hotel zal naast het Nieuwe Luxor gebouwd worden.
  • Het oude postkantoor op de Coolsingel wordt ook verbouwd tot een hotel, namelijk Hotel Post Rotterdam. In dit gebouw zat vroeger lange tijd het een groot postkantoor, maar de afgelopen jaren stond het leeg of werd het gebruikt voor feestjes of tentoonstellingen. Vreemd genoeg is er de laatste maanden geen update te vinden over de bouw van dit hotel. Voor meer info, zie http://www.rijnmond.nl/nieuws/132516/Postkantoor-Coolsingel-wordt-groot-hotel
  • In Rotterdam Zuid zijn er ook grote verbouwplannen, rondom Ahoy. Daar zal een nieuw ‘hart van Zuid’ worden gebouwd met een nieuw congrescentrum, bibliotheek, groot theater én een nieuw hotel. Naar verwachting zal er halverwege 2016 worden gestart met de bouw.

Nieuwe hotels Rotterdam

 
Comments

No comments yet.