The Slaak hotel: nieuwe chique in Rotterdam centrum

Recent lazen wij dat er weer een hotel bij komt in Rotterdam! Dit keer niet op de Kop van Zuid of rondom de Coolsingel, waar je het misschien zou verwachten, maar op de Slaak. De Slaak is een bekende straat in Rotterdam, vlakbij Oostplein en dus zeer goed gelegen ten opzichte van het centrumgebied rond Meent en Coolsingel, maar ook vlakbij het populaire Kralingen.

Hotel op de Slaak in RotterdamHet is de bedoeling dat dit nieuwe hotel zijn deuren in het eerste kwartaal van 2018 opent. Hoe dat gaat heten of van welke hotelketen het is, is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat het hotel wordt gevestigd in het Slaakhuys (of Slaakhuis). Dit gebouw krijgt een nieuw leven in geblazen na jaren van leegstand en verwaarlozing. In het vernieuwde gebouw zal ook een Lidl, parkeergarage, appartementencomplex, bar en restaurant worden gevestigd.

Wij zijn erg nieuwsgierig naar verdere details over dit project. Weet jij meer? Laat dan hieronder een reactie achter.

Update 27-3-2019:
The Slaak hotelInmiddels is bekend dat het hotel The Slaak gaat heten. Het wordt een luxe boutique hotel, onder de Marriot vlag. Er wordt nu volop personeel gezocht en uit de vacatures is op te maken dat de volledige naam The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio by Marriott zal worden.

De officiële site is er ook, namelijk hier. Daaruit is ook op te maken dat er 5 soorten hotelkamers komen, variërend van The Slaak Room tot de luxere en grotere The Slaak Suite. Allen in een moderne, jaren’50 style.

Het restaurant in The Slaak zal Didot34 gaan heten en zal open zijn voor ontbijt, lunch en diner. Verder zal het hotel ook over een fitness beschikken.

UPDATE 28 april 2020:

The Slaak Rotterdam is uiteindelijk in oktober 2019 geopend. Hotel en restaurant is vol in bedrijf. Echter gooide toen COVID-19 natuurlijk roet in het eten, zoals voor alle hotels en horeca geldt.

The Slaak, een Tribute Portfolio hotel, heeft 74 kamers. Behalve het restaurant Didot34 heeft ook een een fitness studio met de naam Studio34. Het is een mooi designhotel met hele chique uitstraling, zoals je op de foto’s kunt zien. Daarnaast natuurlijk goed gelegen, want je loopt vanaf de Slaak zo richting de Oude Haven, Markthal en zo verder het centrum in. Ze verhuren ook eigen The Slaak fietsen, waarmee je makkelijk heel Rotterdam kunt verkennen. Wil je met het OV, dan ligt metrostation Oostplein op circa 2 minuten lopen.

Boeken bij The Slaak kan bij onze vaste boekingspartner Booking.com

 

 

Bekijk prijzen voor The Slaak hotel
 
Comments

No comments yet.