Hotels in de buurt van Ahoy

Ahoy Rotterdam is een grote evenementenhal, waar beurzen, sportevenementen, concerten, congressen en vergaderingen worden georganiseerd. Een bekend en groot sportevenement is bijvoorbeeld het jaarlijkse ABN AMRO tennistoernooi. Ook de Vrienden van Amstel live, de Wielerzesdaagse, North Sea Jazz festival zijn bekende jaarlijkse evenementen die in Ahoy worden georganiseerd. Daarnaast zijn er regelmatig concerten van artiesten als Justin Timberlake, Beyonce, Andre Rieu en Michael Bubble.

Hotels op Kop van Zuid meest geschikt

Al deze evenementen zorgen ervoor dat er per jaar meer dan een miljoen(!) mensen Ahoy bezoeken. Veel van deze bezoekers willen een bezoek aan Ahoy combineren met een overnachting in havenstad Rotterdam. Om niet die avond of nacht nog terug te reizen naar huis of om de volgende dag nog iets te zien van het Nederlandse Manhattan aan de Maas. Dat betekent dus ook veel vraag naar hotelovernachtingen en daarom zetten we hier voor je op een rijtje welke hotels in de buurt van Ahoy gelegen zijn. Dat zijn er overigens verbazingwekkend weinig! Ahoy ligt in Rotterdam Zuid, wat verder niet het meest dynamische gedeelte van Rotterdam is….om het netjes uit te drukken. Blijkbaar zien hotels er weinig in om alleen voor Ahoy een hotel te openen in dit gebied. De hotels die daarom het meest geschikt zijn en nog redelijk in de buurt liggen van Ahoy zijn gevestigd rond de Kop van Zuid.

Top 4 hotels dichtbij Ahoy

Ons lijstje met de meest geschikte hotels voor een bezoek aan Ahoy:

  • Art Hotel, het hotel wat het dichtste bij Ahoy is gelegen, maar niet ideaal ten opzichte van het centrum. Het ligt precies tussen Ahoy en het centrum in. Opstappen bij metrostation Maashaven, dat om de hoek ligt.
  • nhow hotel op de Kop van Zuid. Opstappen bij metrostation Wilhelminaplein en dan is het ongeveer 8 minuten naar Ahoy
  • Suitehotel Pincoffs op de Kop van Zuid. Opstappen bij metrostation Wilhelminaplein en dan is het ongeveer 8 minuten naar Ahoy. Vanaf dit hotel is het wel ietsje verder lopen naar de metro dan vanaf nhow hotel.
  • SS Rotterdam, het voormalig cruiseschip dat gelegen is op de kop van Katendrecht. Op zich redelijk dichtbij Ahoy, maar niet gunstig gelegen ten op zichte van de metro. Je kunt dan het beste een taxi nemen naar Ahoy en dat is ongeveer 10 minuten rijden.

ahoy-rotterdam

 

> Lees ook: Hotels op de Kop van Zuid

 
Comments

No comments yet.