Hippe hotels in Rotterdam

Bepaalde mensen willen graag in een hip hotel overnachten als ze ergens zijn. Persoonlijk houd ik daar ook van, met name omdat je dan weet dat het hotel ‘leeft’, dat er wat te doen is en dat er dus een bepaalde ambiance heerst. In een standaard, saai hotel zal je waarschijnlijk niet gezellig een biertje of wijntje kunnen of willen drinken. Ook in de budget hotels is het meestal niet heel gezellig, omdat er simpelweg wordt bespaard op bijvoorbeeld een hippe, gezellige (cocktail)bar en goed en leuk barpersoneel.

Wat zijn nou die hippe hotels in Rotterdam waar er ook echt iets gebeurt? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De hippe hotels in Rotterdam:

  • nhow: hippe bar met terras met uitzicht over de Maas en Erasmusbrug. In het weekend soms ook feestjes inclusief DJ’s.
  • CitizenM: centraal gelegen naast uitgaansgebied Ouwe Haven. Soms ook een feestje met DJ’s.
  • Hilton: probeert hip te worden, o.a. door de Stadshal Bar & Restaurant. Incidenteel ook feestjes inclusief DJ’s.
  • Mainport: luxe cocktail bar ‘On the Rocks’. Soms ook feestjes, zoals The Lobby.
  • Hotel New York: niet superhip, maar wel altijd druk wat zorgt voor een leuke levendigheid met internationale bezoekers.
  • King Kong Hostel: in 2014 geopend, midden op De Witte de Withstraat, dé gezelligste straat van Rotterdam vol met restaurants, kroegen, coffeshops en 3 clubs (de kelder van NRC, Blender en Worm). Geen luxe hipheid bij King Kong hostel, maar de bekende gezelligheid die een ‘hip’ hostel biedt vol met internationale bezoekers.

hotel-nhow-terras  2014-06-14 15.33.04

Over hip gesproken; er zijn meerdere leuke borrels/feesten in Rotterdam waar hip volk op af komt. Sommigen van deze worden af en toe in 1 van de genoemde hotels georganiseerd. Dit zijn een aantal leuke evenementen die je in de gaten moet houden:

 
Comments

Handig lijstje. Vroeg me af of Maritime Hotel ook een beetje hip is?