De grootste hotels van Rotterdam

Al een tijdje vroegen wij ons af wat nou het grootste hotel van Rotterdam is. Niet qua vierkante meters, maar qua aantal kamers. Dus, wij gingen op onderzoek uit! Lees hieronder wat onze bevindingen zijn om te bepalen welk hotel de meeste kamers biedt.

Short list van de 6 grootste hotels

We startten met een short list, zodat we niet alle hotels nader hoeven te onderzoeken. 90% valt al af immers, daarvan weet je al die nooit het grootste hotel van Rotterdam kunnen zijn. Onze short list zag er als volgt uit:

 • Marriot Hotel Rotterdam
 • Hilton Hotel Rotterdam
 • Inntel Hotel Rotterdam
 • Novotel Rotterdam
 • nhow hotel Rotterdam
 • SS Rotterdam

Alle andere hotels kunnen nooit meer kamers hebben dan deze hotels, was onze inschatting. En dus wat  het toen tijd om deze hotels verder onder de loep te nemen en uit te zoeken welke van deze hotels de meeste kamers heeft. Komt’ie, de top 6, op volgorde van groot naar kleiner:

 1. nhow hotel Rotterdam:
  We kunnen nhow feliciteren met de officieuze titel: grootste hotel van Rotterdam! Met maar liefst 278 kamers is nhow, gesitueerd in het iconische gebouw De Rotterdam, duidelijk de nummer 1 van Rotterdam in deze lijst.
  bron: Booking.com


 2. Inntel Hotel Rotterdam:
  Inntel, aan de voet van de Erasmusbrug, heeft maar liefst 263 kamers. Let op: dit hotel grenst direct aan het net iets luxere Mainport Hotel, dat 215 kamers aanbiedt.
  Bron


 3. SS Rotterdam:
  Het SS Rotterdam, het voormalige cruiseschip op Katendrecht, heeft 254 kamers. Daarmee heeft het exact zoveel kamers als het Hilton. Een gedeelde 3e/4e plek dus voor hen.
  Bron


 4. Hilton Hotel Rotterdam:
  Dit hotel, geopend in 1963 en gelegen aan de Kruiskade, herbergt 254 kamers. Net zoveel als het SS Rotterdam dus.
  Bron


 5. Marriot Hotel Rotterdam:
  Marriot, gelegen aan het Weena en tegenover Centraal Station, heeft 228 kamers. Wij hadden vantevoren gedacht dat dit misschien wel het grootste hotel zou zijn, maar zij staan dus op plek 5 in deze lijst.
  Bron


 6. Novotel Rotterdam:
  Novotel, gelegen tegenover de Erasmus Universiteit net buiten het centrum, heeft 206 kamers. Dit hadden wij eigenlijk hoger verwacht. Desalniettemin toch nog steeds een plek in deze lijst voor het witte gebouw van Novotel.
  Bron

 

Boek deze hotels in Rotterdam
 
Comments

No comments yet.