4x nieuwe hotels in Rotterdam

Rotterdam was en is booming, ondanks dat Corona behoorlijk wat roet in het eten heeft gegooid. Zeker voor de horeca, dus hotels, restaurants en cafĂ©’s.

Toch zit Rotterdam niet stil en blijft er doorontwikkeld worden! Het is daarbij wel nog even de vraag in hoeverre deze ontwikkelingen vertraging oplopen door Corona en de lastigere economische omstandigheden die daarbij gepaard gaan. Zo zijn er hotelketens zoals Postillion die een nieuw hotel in Rotterdam op de planning heeft staan, maar tegelijkertijd 1/3e van zijn persoon moest ontslaan door Corona.

Om wat meer overzicht te bieden in de nieuwe hotelontwikkelingen zetten we het even op een rijtje. Voorzover wij nu weten komen er op (redelijk) korte termijn maar liefst 4 hotels bij:

Hotel Chicago

Dit hotel van de Westcord keten komt pal achter/voor (ligt eraan hoe je ernaar kijkt) het legendarische Hotel New York te liggen. En gek genoeg, of niet, is Hotel New York ook een hotel van Westcord. Hun andere hotel in Rotterdam, het ss Rotterdam, ligt ook relatief dichtbij deze 2 hotels. Wil Westcord de hele Kop van Zuid beheersen? :-)

Hotel Chicago is wel een hotel dat bij ons direct in de smaak valt 🤗. De ligging is top, op de Kop van Zuid, en de look and feel van het hotel is zeer aansprekend. Met name over het zwembad zijn wij lyrisch, want zoals wij al eerder schreven is er een enorm gebrek aan hotels met zwembad in Rotterdam. En ja, Hotel Chicago zal een zwembad krijgen! Een spectaculair zwembad zelfs, want het zwevende zwembad zal de brug vorm tussen de twee gebouwen van het hotel. En dat is nog niet alles, want het zwevende zwembad zal een transparante bodem krijgen, zodat zwemmers naar beneden kunnen kijken en mensen op straat kunnen de zwemmende hotelgasten baantjes zien trekken. Dit zal zeker veel toeristen aantrekken, omdat het echt wel een onderscheidende factor is ten opzichte van de vele andere hotels in R’dam die geen zwembad hebben. Het zwembad zal onderdeel worden van de WellCome Wellness.

Hotel Chicago gaat 182 kamers krijgen, waarmee het qua aantal kamers in de subtop van Rotterdam zit. Bekijk hier de lijst van grootste hotels van Rotterdam. Onder Hotel Chicago wordt een parkeergarage gebouwd voor hotelgasten en bezoekers van de Wilhelminapier. Dat is mooie oplossing voor het parkeerterrein wat verloren gaat door de bouw van het hotel op die plek.

Volgens onze informatie was de planning dat er  met de bouw van het hotel zou worden gestart in het 3e kwartaal, maar dat heeft blijkbaar vertraging opgelopen. We weten op dit moment niet de geplande datum van de opening, even afwachten dus nog. Doelstelling van opening was in ieder geval 2021.

Hotel op het nieuwe Schiekadeblok

Het Schiekadeblok is een gebied in Rotterdam dat voornamelijk uit bedrijven en clubs bestaat. Roemruchte nachtclubs als Colors, Hollywood Music Hall, de Grote Skihut, Perron en Annabel waren of zijn hier gevestigd. Maar de gebouwen in dit blok zijn al jaren aan vernieuwing toe en daarom heeft de gemeente besloten om dit vernieuwingsproject in gang te zetten. Op 28 mei 2020 koos de gemeenteraad voor een ontwikkelscenario met grote woontorens en extra kantoren op de strook langs het spoor. Een toren wordt ongeveer 70 meter hoog en de tweede toren maar liefst 200 meter. Hopelijk alles met behoud van de rauwe sfeer die het gebied al tientallen jaren heeft gekenmerkt. De intentie voor dat behoud is in ieder geval wel uitgesproken. Daarom is ook besproken en verkend dat nieuwbouw van een hoge woontoren samengaat met deels behoud van het huidige Schieblock, dat wel gerenoveerd wordt.

Maar wat heeft dit met hotels te maken, vraag je je misschien af? Het goede nieuws voor de hotelliefhebber is: er komt ook een hotel in een van de grote torens! Het plan is dat de hoge toren van circa 200 meter deels op de oude discotheek Hollywood moet komen, waar nu  poppodium Annabel is gevestigd. Urban Minds, de eigenaar van het pand, voorziet een duurzame mix van wonen, werken en verblijven met circa 750 nieuwe woningen, 58.000 m2 aan kantoren (inclusief het bestaande programma), een hotel, 11.000 m2 cultuur- en vrijetijdsvoorzieningen en 11.500 m2 winkel-, zorg- en horecafaciliteiten.

Het moge duidelijk zijn dat dit nog de conceptplannen zijn en er daardoor nog niks bekend is over wat voor soort hotel er gaat komen, hoeveel sterren, met/zonder zwembad, welke hotelketen, etc….Zodra daar nieuws over is, zullen wij dit hier uiteraard zo snel mogelijk melden.

Hotel Schiekadeblok Rotterdam

Kimpton Hotel Rotterdam

We schreven al eerder over dit nieuwe Kimpton hotel in Rotterdam dat naar verwachting zijn deuren zal openen in 2022. Het hotel komt op of achter de plek van het bekende en ‘oude’ postkantoor van Rotterdam, naast het Stadhuis. Al jaren vroeg menig Rotterdammer zich af wat er nou toch ging gebeuren met dit historische gebouw, maar de plannen zijn inmiddels bekend. Het mooie ervan is: het wordt een multifunctioneel vijfsterrenhotel. Rotterdam had er daar 3 van, zoals bij ons overzicht van alle hotels te zien is. Daar komt dus een 4e hotel bij met de hoogste klasse.

Kimpton Hotel Rotterdam

 

Postillion Hotel WTC

 

 
Comments

No comments yet.